Vi anordnar promenadgrupper och aktiviteter på äldreboenden. Vi stöttar även upp vid toppar under dagen, med pass från 2 timmar per tillfälle. Våra erfarna seniorer med bakgrund inom äldreomsorgen kommer snabbt in i verksamheten och kan vara ett stöd från dag 1. Gemensamt hos alla våra anställda är den genuina omsorgen om äldre och viljan att göra det lilla extra i varje möte. 

Promenadgrupp


Vi ser att det är väldigt uppskattat bland de äldre att få samtala med personer som kan relatera till deras egen uppväxt och livsresa. Därför har vi valt att anställa seniorer där alla har ett genuint intresse av äldre människor och deras välmående.

I vår promenadgrupp är det två personer från oss som kommer till boendet en eller två gånger i veckan. Det är alltid samma personer så att de äldre damerna och herrarna lär känna seniorvännerna. Vid promenaden tar seniorvännerna med 2-8 personer beroende på vilka hjälpmedel som behövs vid promenaden. Promenaderna schemaläggs så att det är samma dag/ar och tid/er varje vecka.

Vid väder som inte tillåter promenad arrangerar seniorvännerna en social aktivitet för de äldre inne på boendet, exempel på aktivteter är skivor till kaffet, högläsning, bingo eller frågesport.

Våra seniorvänner har gått Svenskt Demenscentrums utbildning Demens ABC, en utbildning vi genomför med en handledare och utbildad pedagog vid flera tillfällen under året.    

För allas trygghet har vi ansvarsförsäkring via Trygg Hansa och kollektivavtal via Almega.

Är du intresserad av att veta mer om våra promenadgrupper, kontakta Cecilia på 076-8017575 eller mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.