Har du inte möjlighet att besöka din närstående fysiskt så ofta som du önskar. Komplettera med digitala besök. Skärmen är så enkel att vem som helst kan använda den. 

 

Nu kan du hyra en digital skärm speciellt anpassad för äldre som inte växt upp med dagens teknik. Teknik såsom Face Time och Skype kan ibland vara svår att hantera för en äldre person. Har din närstående svårigheter med tekniken har vi en lösning som både är enkel och rolig att använda. Vår digitala skärm placeras hos den äldre och nära och kära kan enkelt ringa till skärmen. Utan att behöva göra någonting får den äldre personen upp den som ringer på skärmen och på så sätt kan de båda parterna se varandra medan de pratar. Det går också att skicka bilder och meddelanden till skärmen. När du skickar en bild står det tydligt på skärmen vem bilden kommer ifrån.
Den digitala skärmen möjliggör möten på distans. Kanske bor din närstående på annan ort eller på ett äldreboende med begränsade möjligheter att ta emot besök. Eller så bor du nära, men vill komplettera dina fysiska besök med att ringa Face Time men insett att tekniken är för svår för din närstående.

Den digitala skärmen, som ser ut nästan som en gammeldags TV, placeras hos den äldre. Det finns en knapp att använda, ON och OFF. När knappen är på ON kan du och andra personer som ni valt ut ringa, skicka meddelanden, skicka foton eller videoklipp till skärmen. 

Att kommunicera med skärmen är väldigt enkelt. Allt sker via en app som man ringer, skriver meddelanden och skickar bilder från. 

Högupplöst skärm

Skärmen är högupplöst och gör det enkelt att se innehållet. Namnet på personen som ringer eller skickar en bild dyker upp på skärmen så att den äldre vet vem som ringer. 

Ingen pekskärm

Det kan vara svårt att använda en pekskärm när man inte är van. Finmotoriken kan också vara försämrad vilket gör det extra knepigt. Denna skärm har endast en ON/OFF-knapp för enklast möjliga hantering.

Tydligt ljud

Ljudet är högt och tydligt. Att du dessutom ser personen du pratar med gör det enklare att höra och förstå vad som sägs. Detta gör att skärmen ofta fungerar bra även för personer med demenssjukdom.

Enkelt

Enklare kan det inte bli. Med endast en knapp för att sätta på och stänga av skärmen går det inte att göra fel. 

Hyra

Du hyr på månadsbasis, utan bindningstid. Hyra är 795 kr/månad (inkl moms).  


Vill du veta mer om vår digitala skärm samt hur du går tillväga för att hyra den? Kontakta Cecilia Sidmalm på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring på 076-8017575