Skip to main content

Seniorglädje erbjuder social omsorg för äldre i er kommun

Vi samarbetar med kommuner i Sverige när det gäller den sociala omsorgen om de äldre invånarna. Vi besöker äldre som flyttat till äldreboenden, de som fortfarande bor hemma och har biståndsbeslut i form av social samvaro och avlösning i hemmet samt hälsofrämjande aktiviteter för äldre utan biståndsbeslut.

Välkommen att kontakta oss så hittar vi en lösning för just er kommun. 

På äldreboendet

Vi besöker äldreboenden för att stärka upp den sociala omsorgen. Varje vecka kommer vi, alltid samma dag och alltid samma tid. Det är också alltid samma team av seniorvänner som kommer på besök. Tillsammans med boendet kommer vi överens om uppläggen på besöken. Vi har tre olika koncept att välja på. 

I hemmet med biståndsbeslut

Har den äldre ett biståndsbeslut på social samvaro eller avlösning i hemmet så kan Seniorglädje vara utförare av insatsen. Vi ser till att det alltid är samma person som kommer på besök hos den äldre. Vi promenerar, samtalar, spelar spel, bakar eller läser tidningen tillsammans med damen eller herren. Besöken anpassas alltid efter kundens önskemål och mående för dagen.

I hemmet utan biståndsbeslut

Som kommun kan ni även erbjuda era äldre invånare som ännu inte har ett biståndsbeslut på insatser från kommunen, stöd och ledsagning till aktiviteter utanför hemmet som den äldre av olika anledningar har svårt att ta sig till själv.

Vill ni som kommun ligga i framkant och addera social omsorg för kommunens äldre invånare?

Våra seniorvänner är dedikerade och livserfarna 

Våra dedikerade seniorvänner är livserfarna personer, de flesta nyblivna pensionärer. Att få bidra och göra skillnad för en annan människa är den gemensamma drivkraften hos våra anställda. 

Följande uppgifter är ett urval av vad vi kan hjälpa till med, men naturligtvis är det kundens önskemål för dagen som styr den sociala aktiviteten.

  • Promenadsällskap

  • Enskilda samtal

  • Ledsagning till vårdbesök

  • Spela spel

  • Högläsning

  • Matlagning i hemmet

  • Cafébesök

  • Ledsagning till social aktivitet utanför hemmet (t ex kommunens träffpunkt)

Vill du veta mer?

Ring Cecilia Sidmalm på 076-801 75 75 eller kontakta oss via formuläret så återkommer vi inom kort.

    Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.