Skip to main content

Seniorglädje skapar glädje och stöd i vardagen för äldre

Seniorglädje startades sommaren 2016 av systrarna Susanne och Cecilia Sidmalm, efter att under många år gett omsorg om deras mamma som drabbades av en demenssjukdom. Seniorglädje var då den första verksamheten i Sverige som fullt ut fokuserade på hjälp i hemmet för äldre utanför den biståndsbedömda omsorgen.

Vår erfarenhet gör att vi förstår utmaningarna, vi förstår dig som anhörig och vi förstår din närståendes behov och vad han eller hon saknar i sin vardag. Vi är verksamma i hela Sverige. 

Vad är skillnaden mellan Seniorglädje och hemtjänsten?

Jo, medan den biståndsbedömda hemtjänsten hjälper äldre främst med praktiska, tidsbestämda moment är vi mer än så. Hos Seniorglädje är det alltid samma seniorvän som kommer på besök. Seniorvännen är dessutom personligt matchad med din närstående. Vårt stöd handlar om just det som din äldre närstående önskar för dagen: en hand att hålla på väg till vårdcentralen eller någon som tillagar just den där favoriträtten till lunch.  

Det är du och din äldre närstående som bestämmer hur ofta vi ska komma och hur länge vi ska stanna. Våra besök sträcker sig från två timmar per tillfälle till en hel dag, helt beroende på vilka önskemål som finns. Kanske börjar vi med att vara ett gott fikasällskap till 11-kaffet, för att sedan avsluta med en gemensam promenad till mataffären.

Vi brukar kalla oss för den sociala hemtjänsten, den goda vännen som gör att dagarna fylls av värme och gemenskap. Vi finns i hela Sverige och jobbar varje dag för att hjälpa äldre människor med det som gör skillnad. Med våra besök får din närstående precis den hjälp som han eller hon många gånger inte visste gick att få. Därför är vårt arbete extra viktigt och meningsfullt. 

Vad kan vi hjälpa till med?

  • Utomhusvistelse och promenader

  • Högläsning ur bok eller dagstidning

  • Matlagning i hemmet och sällskap vid måltiden

  • Sällskap och hjälp med att handla

  • Enklare gympa i hemmet

  • Enklare vardagsstädning

  • Sällskap såväl till vårdbesök som till frisören

  • Och mycket, mycket mer…


Vi matchar en seniorvän med din närstående

När vi matchar en seniorvän med din närstående är både du som anhörig och din äldre närstående med i processen. Det ingår alltid ett första kostnadsfritt möte för att se att den berömda personkemin stämmer. 

Seniorvänner som ger våra äldre omtanke, trygghet och en hand att hålla i

Ibland är omtanke och en hand att hålla det som behövs. En seniorvän från oss hjälper din närstående att känna trygghet i sin vardag. Våra seniorvänner har lång erfarenhet av att vara sällskap till äldre och stöttar i den vardagsomsorg som det är svårt som anhörig att alltid finnas till för.

Vi är promenadsällskap när frisk luft och vind i håret är efterfrågad, vi planterar nya blommor till uteplatsen, hänger upp nya gardiner, bockar av inköpslistan inne på mataffären, följer med till vårdcentralen, tröstar när oron faller på eller ställer oss sig vid spisen när längtan efter en speciell favoriträtt gör sig påmind. Inga vardagsaktiviteter är för stora eller små.

Kanske är vi just precis den vännen som din närstående inte visste fanns. Som frågar hur din närstående mår, lyssnar på det där som han eller hon vill berätta om tiden från förr och vi tycker berättelsen är lika spännande varje gång vi hör den.

Hos oss är tryggheten alltid högsta prioritet

Det ska kännas tryggt att anlita oss för stöd till en äldre närstående. Därför är det alltid samma person som besöker din närstående. Vår seniorvän och din närstående lär känna varandra och vilket skapar trygghet.

Förutom att det är viktigt med social trygghet är det även viktigt att känna sig trygg som konsument. Därför har vi även ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador i hemmet om olyckan skulle vara framme. Det är lika viktigt för oss att våra anställda känner sig trygga så naturligtvis är även våra anställda försäkrade både under arbetstid och på väg till och från sitt uppdrag. Våra anställda omfattas också av kollektivavtal. 

En glädjefylld måltid

Att det är viktigt med bra mat för äldre, är en självklarhet. Men i takt med att vardagen blir mer ensam kan också måltiderna komma i kläm. Det är vanligt att aptiten minskar med åldern och det blir sällan enklare att tillaga måltiderna hemma i köket, desto äldre man blir.  Bra mat för äldre handlar inte bara om näringsinnehåll, utan minst lika mycket om det som inte ligger på tallriken – sällskapet och omtanken.

Önskar ni en seniorvän som handlar, lagar god mat i hemmet och sedan sitter ner tillsammans vid måltiden för social samvaro? Ta kontakt med oss så presenterar vi en seniorvän till er. 

Vår erfarenhet gör att vi förstår utmaningarna, vi förstår dig som anhörig och vi förstår din närståendes behov och vad han eller hon saknar i sin vardag.

Seniorglädje