Skip to main content

Livskvalitet, stöd och gemenskap med en egen seniorvän

Har du en förälder eller annan kär närstående som behöver extra stöd och omsorg? Känner du att du har svårt att räcka till? Med en trygg och engagerad seniorvän från oss får din närstående både praktiskt stöd och trevligt sällskap i vardagen. 

Livet är till för att levas – inte bara överlevas

Att vilja leva livet, hela livet – det önskar vi förmedla till våra kunder. Det kan handla om ett meningsfullt samtal eller ha en hand att hålla i när det behövs. Det kan också handla om att få sällskap på teatern eller få stöd för att komma till affären och kunna välja sina varor själv. 

En seniorvän från oss hjälper din närstående att känna glädje och trygghet i sin vardag och stöttar i den omsorg som det är svårt som anhörig att alltid finnas till för.

Vill du veta mer?

Vi finns alltid här för att svara på frågor

Så här går det till

För oss är det viktigaste av allt att din närstående matchas med den seniorvän som passar honom eller henne bäst. Därför går vi igenom flera steg innan matchningen är klar.

Ett samtal

Vi pratar igenom behoven och önskemålen hos din närstående. Därefter kommer vi tillsammans överens om vilken profil seniorvännen bör ha.

Vi matchar

Utifrån samtalet matchar vi din närstående med en av våra seniorvänner. Finns inte precis rätt person där så startar vi en rekrytering.

Vi träffas

Vi presenterar en seniorvän som ni får träffa. Under det första mötet får ni lära känna varandra och se om vi lyckats i vår matchning. Mötet är kostnadsfritt och ni förbinder er inte till något.

Du beslutar

Vi följer upp träffen och du berättar hur ni upplevde mötet. Kändes allt bra så är vi igång!

Vad kan vi hjälpa till med?

Det är kunden vi besöker som bestämmer vad besöket ska innehålla. Ingenting är skrivet i sten innan besöket. 

Vanliga önskemål är att få stöd på promenaden, sällskap till affären och att få bli serverad hemlagad mat och få sällskap till måltiden. Ibland kan det vara ett motspelare i ett parti schack och sällskap till kaffet som efterfrågas. En annan gång är det ett lyssnande öra och en varm hand som behövs. 

  • Sällskap

  • Enklare rörelseövningar

  • Spela spel

  • Högläsning

  • Promenadsällskap

  • Paktiskt stöd i hemmet

  • Sällskap såväl till vårdbesök som till frisören

  • Matlagning

Låter det intressant?

Kontakta oss för mer information.