Har du en förälder som behöver extra stöd och vardagsomsorg? Har du svårt att räcka till? Med en trygg, engagerad och livserfaren seniorvän från oss får din förälder stöd och sällskap i vardagen. Allas behov är olika, men vi finns där som promenadsällskap, ledsagning/sällskap till aktiviteter, en hjälpande hand vid matinköp och önskas god hemlagad mat hjälper vi till även där. Vad vi gör tillsammans utgår från era önskemål, med målet att få en mer glädjefylld och innehållsrik vardag.

I hemmet

Kanske har din närstående hemtjänst idag som tar hand om det medicinska och det praktiska, men önskar sig en mer social vardag med sällskap av någon att prata och göra trevliga aktiviteter med. Det kan vara aktivieter som att gå ut på promenader, laga mat tillsammans eller rentav få hjälp med att plantera om blommorna. Kanske önskas den där extra vännen i vardagen som har tid att lyssna på hur hon eller han mår. Hos oss är allt möjligt. Är du anhörig och hjälper en äldre närstående idag är vi på Seniorglädje ett fint komplement.


På äldreboendet

Vi erbjuder även vår tjänst till en närstående som bor på äldreboende. På äldreboenden finns ofta en aktivitetsansvarig som ser till att det ordnas gruppaktiviteter såsom bingo, sittgymnastik eller högläsning. Men många äldre önskar en mer personcentrerad omsorg med större flexibilitet. Vi har fokus på just din närstående. Kontakta oss så berättar vi vad vi kan hjälpa till med.

Det är viktigt att matchningen mellan den äldre och vår seniorvän blir så bra som möjligt. Därför går vi igenom flera steg innan matchningen är klar.


Ett samtal

Efter att du kontaktat oss pratar vi igenom behovet hos din närstående. Utifrån vårt samtal kommer vi tillsammans överens om vilken sorts profil seniorvännen bör ha.

Vi rekryterar

Utifrån det du berättat för oss och den profil vi kommit överens om väljer vi en person som matchar dina önskemål. Antingen finns personen bland våra nuvarande seniorvänner, alternativt startar en rekrytering.

Vi träffas

I nästa steg träffas vi och presenterar en seniorvän som vi tror skulle kunna göra din närståendes dag mer glädjefylld. Ni får under mötet lära känna varandra och se om vi lyckats i vår matchning. Mötet är naturligtvis kostnadsfritt och ni förbinder er inte till något.

Du beslutar

Vi följer upp träffen och du berättar hur det kändes och om du vill fortsätta samarbetet med oss.

 

*Seniorvän – titeln på våra medarbetare. Alla medarbetare hos oss är pigga och levnadsglada pensionärer. De har blivit noga utvalda av oss med särskilt fokus på personliga egenskaper.

 

Prismodell

Då vår tanke och idé är att vänskap och förtroende byggs över tid har vi en prismodell som utgår ifrån att man abonnerar på vår tjänst. Hur många timmar i veckan bestämmer du. Vårt pris är 249kr/timme efter rut-avdrag. Vi fakturerar för minimum 2 timmar per tillfälle. 

RUT-avdrag

De flesta av våra tjänster är rut-avdragsberättigade. Du har ett personligt maxtak på 75 000 kronor att utnyttja per år, vilket motsvarar ett köpunderlag på 150 000 kronor. Det är möjligt att använda sitt eget rutavdrag för att betala för tjänster hos en förälder. På fakturan från oss har du alltid två betalningsalternativ, ett belopp med rut-avdraget och ett fullt belopp. Har du utrymme att nyttja ditt rut-avdrag betalar du det lägre beloppet, om utrymmet däremot redan är nyttjat betalar du den totala kostnaden. Kontakta oss gärna för mer information kring rut-avdraget och hur ni kan använda det för att subventionera vår tjänst. Du kan också läsa mer på Skatteverkets hemsida.

Betalning

Du betalar mot faktura som skickas till dig via e-mail eller post.

 

Låter detta intressant? Ring oss på telefon 070-5676062, 076-8017575 eller klicka här för att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig.  

*Seniorvän – titeln på våra medarbetare. Alla medarbetare hos oss är pigga och levnadsglada pensionärer. De har blivit noga utvalda av oss med särskilt fokus på personliga egenskaper.

 

 


Vi erbjuder även städning hos äldre. Läs mer här...